Retsreportage: Voldstruslerne mod politimand udsættes endnu en gang

AARHUS: Retssagen mod en kvinde, der i 2018 truede en politimand, er stadigvæk ikke afgjort. Det måtte de fremmødte i Aarhus Byret erkende mandag formiddag efter et par timers vidneafhøringer.

Af: Mads Hyldgaard Sejr Jespersen

En diskussion mellem tre kvinder, der var flygtet fra en institution for unge på Sjælland, og tre DSB-medarbejdere udviklede sig en tidlig junimorgen i 2018 til et større skænderi og slåskamp, der fik politiet indblandet. Pigerne var utilfredse med, at DSB-medarbejderne ikke ville lade dem ryge på perronen, og modsat var DSB-medarbejderne utilfredse med, at pigerne ikke havde en gyldig billet. Derfor ville de have pigerne til at forlade Aarhus Banegård. Det udviklede sig dramatisk, hvor kvinderne ifølge vidnet fra DSB overfaldt, spyttede og kastede cigaretskodder efter ham.   

”Hvis du rører mig, så stikker jeg dig ned”

Ifølge vidneforklaringen fra den ene af de to politibetjente, så blev vreden og frustrationen mod DSB-medarbejderne meget hurtigt vendt mod politiet. Efter sigende skulle den ene pige, der også er den tiltalte, have truet med at stikke politimanden ned, hvis han nærmede sig hende. Det er også en ting, som DSB-medarbejderen, der er perronmanager på Aarhus Banegård, husker – også selvom han ikke husker den tidlige morgen for over tre år siden særligt godt.

Generelt er både politimanden og perronmanageren, der vidnede i retten mandag morgen, meget enige i deres version af hændelsen. Selvom kvinden udelukkende er tiltalt for voldstrusler mod en offentlig ansat, er der alligevel en hel masse andet, som både politiet og DSB-medarbejderne så igennem fingre med den morgen på Aarhus Banegård. Det var nemlig ikke kun den ene kvinde, der var aggressiv. Ifølge politibetjenten spyttede og råbte samtlige kvinder ad ham, og en enkelt, der også er den tiltalte, sparkede ham over knæet. Kvinden nægter sig ifølge hendes forsvarer skyldig.

Sagen udsættes endnu en gang

Selvom hændelsen skete for over tre år siden, er den stadigvæk ikke afgjort. Det stod klart mandag formiddag, da det tredje vidne, der også er politibetjent, ikke mødte op. Politibetjenten var for anklageren så vigtig, at han ville have retssagen udskudt.

Dommeren var ellers blevet enig med både forsvar og anklager om, at de ville forsøge at nå frem til en afgørelse trods de mange udfordringer, der allerede havde ramt retssagen. Den tiltalte var nemlig heller ikke mødt op for anden gang i streg.  Ifølge forsvareren havde kvinden sagt, at hun havde en form for maveinfektion – dog uden lægeerklæring.

Derfor kræver anklageren også en anholdelse af kvinden, hvis hun ikke kan vise en lægeerklæring. Ifølge retsplejelovens kapitel 69, § 757 kan kvinden anholdes, hvis hun ikke har dokumentationen for udeblivelsen på plads, ifølge anklageren. Dette var dommeren dog noget skeptisk overfor.

Er det virkelig den vej, du vil gå?”, spurgte dommeren.

Vi skal helt tilbage til d. 7. december 2020 for at finde den seneste afhøring af kvinden, idet hun har haft fravær lige siden. Sidst var det på grund af symptomer på corona. Derudover har hun også skiftet forsvarer sidenhen, og derfor var forsvareren til denne afhøring heller ikke helt klar over, hvad hans klient udtalte til sidste retsmøde – det var anklageren, der skulle gøre forsvareren opmærksom på dette.

Både forsvarer – efter aftalte med kvinden – og anklager er dog fast besluttet på at gennemføre retssagen uden kvinden for at få en afslutning på den, hvis det samme skulle ske igen, at hun udebliver. Dog såfremt det tredje og sidste vidne møder op til næste retsmøde, der er fastlagt til 1. april 2022.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *